Støyisolering av rør

Støy fra rør1. Støy i vannrør

Rør kan forårsake en lang rekke typer av støy. Mye av dette kan reduseres av en flink rørlegger eller du kan gjøre endel selv.

De mest vanlige støyformer er:

1. Dunk i rørsystemet når du skrur igjen kranen. Her tyder det på at vanntrykket er for høyt- vannet har for stor fart og avgir et dunk når farten plutselig stoppes. Sjekk vanntrykk og hvis rørlegger er på banen er det ofte mulig med kontroll på luftkammer som er koplet inn for å gi mer elastisitet mot fenomenet.

2. Knirkelyder og smådunk kan fremkomme ved utvidelsen av rør med varmt vann inni klammer som holder det på plass når røret utvider seg- sørg for god elastisk kontakt inni klammeret.Rør med varmvann tegning

3. Det kan være for lange strekk i røret uten innfeste og det kan oppstå svingninger. Sett inn flere fester.

4. For skarpe svinger kombinert med høyt trykk kan gi hvese-lyder fra slike knær.

2. Støy i rør generelt

Men selv etter endel regulering av systemet kan man sitte igjen med støynivå som man finner ubehagelig. Da bør man kle inn rør som et støydempende materiale.

Det kan være enkelt, som i forbindelse med veggisolasjon med Acoustiblok eller Tecsound - å slå omfar rundt røret og tape fast.

Støydemping av rørVed litt større og profesjonelle løsninger kan vi anbefale Tecsound ALU som er beregnet mye til rør-problem. Tecsound Alu er et spesialprodukt for rør. Det består av akustisk
filt laminert til Tecsound støydemper og kledd med sterk aluminiumsduk. Festes med elstrip og lukkes med alu-tape.

Rør kan bare lage støy selv pga aktivitet inni, men også transportere annen form for støy. Tilkopling til bråkete maskin kan gjøre den til rene telefonlinjen m.h.t. å flytte støy. Resonans kan også oppstå.

Acoustiblok brukt på rørInnkledning av rør kan utføres fra det minste til det største med betydelig reduksjon av støy. Her vises Acoustiblok 3 mm i vanlig husrørsbruk. Man bør ha en tynt lag Rockwool støyplate rundt røret først, og lage omfar med Acoustiblok og låse med Acoustitape.

Acoustiblok kan også brukes ute, da den tåler vann, syre, U.V-stråler o.a. Her ses et større rørsystem. større rørtransport, før og etter.

Acoustiblok demping av rørstøy

Innkledning av rør kan utføres fra det minste til det største med betydelig reduksjon av støy. Her Acoustiblok 3 mm i større rørtransport, før og etter.

Støyskjerm med Acoustiblok

Ved store rørstøyproblem kanman bygge støyskjermer rundt.