Gjenklang og støy i rom

(Reverberens, Ekko) er et fenomen som har med tid å gjøre.

Barn i barnehageHarde flate har vanskeligheter med å absorbere lyden og reflekterer mye av den isteden. Dette kan i verste fall bli et veldig ubehagelig lyd-miljø.

I skoler, barnehager, møterom, kantiner, gymsaler og kirker kan det ikke bare være vanskelig og sjenerende å høre hva som sies, men støybildet kan bli et farlig problem.

Så hvordan måler vi dette? Jo i den tiden det har for støy som sendes ut til å bli redusert med 60 dB. Dette kan måles med instrument, men også kalkuleres med en formel som heter Sabines Formel: T = 0,16 x V/A T er tiden, V er romvolum i kubikkmeter og A er summen av de diverse overflatene i m2 multiplisert med absorbensevnen til materialene (noe man vet mye om).

I møterom og hvor folk arbeider vil vi helst ligge på ca 0,6 sekunder. Noen steder ønsker vi oss litt lengre etterklang- for eksempel med harmoni i konsertsaler og lignende, hvor nivåer kan ligge mellom 1,5 – 2,0 sekunder, så ikke opplevelsen blir avstumpet av korte toner. Derfor kan man planlegge godt m.h.t. materialer man bruker, og er man i den situasjon at ved uheldige forhold, endring av bruk eller oppussing finnes det en rekke gode hjelpemidler til å regulere dette.

Oversikt over støyabsorbenter tiil reduksjon av gjenklang og støy i rom

Til reduksjon av støy innen samme rom brukes vi oftest plater av enten akustisk skum eller fiber med usedvanlig høy evne til å absorbere støy. Disse reduserer gjenklang, og reduserer det generelle lydnivå. Til stor nytte i skoler, barnehager, møterom, kantiner, resturanter, kafeer, hjemmekinoer, musikkstudioer, industrihaller o.a. Her viser vi en kort oversikt over de viktigste produktene.

Lydac Dæmpit Comfort Plater 60 x 120 cm

Lydac Dæmpit Comfort Plater 60 x 120 cm

Dæmpit plateDæmpit Comfort Platene er laget i 3 cm akustisk fiber i lettmetallramme kan enkelt skrues opp med 2 bøyler i tak, eller vegg. En plateflate tilsvarende 1/4 av gulvflaten vil absorbere gjenklang meget betydelig. Passer til skoler, barnehager, møterom, kantiner o.a.

Les mer

Dempit takflåter

Dempit takflåter

Dæmpit takflåteDette er plater som enten kan limes direkte på underlag, eller hvis sterkt behov kan monteres med beslag og avstandsklosser for å fange opp støy fra begge sider. Enkle å kutte med skarp kniv.

Les mer

Lydac P

Lydac P

Lydac PHer bruker vi akustisk skum som ingrediens. 20 mm plate ( 1 x 2 m) er myk og har selvklebende backing. Overflaten er dekket av en utrolig sterk membran som tåler fysisk belastning. Til vegger, kledning i luftkanaler og vanskelig tilgjengelige steder. Sort eller perlegrå.

Les mer

Echohush profile

Echohush profile

Ecohush profile fargekartEcohush Profile er serie med akustiske skumplater med betydelig absorbens. 60 x 60 cm til påliming. En rekke design og farger, som muliggjør å skape ønsket miljø, eller matche bestående.

Les mer

Bass traps

Bass traps

Bass TrapsI musikkrom/kinorom hvor det spilles mye basslyd, er det effektivt å plassere basstraps i hjørner og kroker hvor dette er kraftigst, det hjelper mye.

Les mer

Sorberpoly

Sorberpoly

SorberpolySorberpoly er beregnet for industrihaller. Det er en selvklebende akustisk filt, trukket med hvit tekstil og i ruller på 28 kvm. Til tak/vegg.

Les mer

Silent Deco

Silent Deco

Silent decoSilent Deco er 4 cm plater med et spesialtrykk som gir topp gjengivelse av bilder, enten egne eller etter fritt valg fra stor meny. Kraftig støyreduksjon.

Les mer

Silent Deco fleksibel

Silent Deco fleksibel

Silent Deco fleksibelSamme som ovenfor men med utskiftbart bilde. Flott til firma med kampanjer, nye produkt, medarbeidere o.a. som et aktivt miljøverktøy både for støy og for spennende omgivelser.

Les mer

Reapor

Reapor

ReaporReapor er for særlig utendørs bruk. Laget i et resirkulert mikro-glass-granulat. Bakteriedrepende. Passer til betongvegger, utendørs oppgaver som på balkonger. Pålimes. 50 mm NCR = 0,90 ( dvs 90% absorbens)

Les mer

WAVEBAR dBX Fleksibel støy barriere

WAVEBAR dBX Fleksibel støy barriere

Wavebar ® DBX er en høytytende, fleksibel, masse-konsentrert, polymer støyskjerm som tilbyr overlegen akustisk reduksjon.

Les mer