Tecsound FT

TECSOUND FT er et lydisolering kompleks sammensetning som består av polymer-baserte, asfaltfrie Tecsound syntetisk membran bundet til en porøs kjent matte, som begge er dannet på en slik måte som for å gi god akustisk isolasjon i forskjellige bygningselementer: vegger, tak, tak, etc.

Hva gjør tecsound ft og når brukes den?

TECSOUND tilhører en gruppe støydempere som kalles Mass-Loaded Vinals (MLV) Disse produktene gjør om støyenergi til 2 andre former for energi

1: Friksjonsenergi inne i molekylmassen

2: Vibrasjonsenergi i overflaten på duken

Det betyr: Duken må ALDRI klemmes mellom to harde flater- da får man en membran-effekt som virker motsatt. Den må lene seg mot noe mykt - gjerne mineralullsisolasjon mellom bjelker og stolper, før man bygger videre med gips o.a. MEN: I endel tilfelle kommer man ikke så langt inn. Det kan være vegger og tak som ikke er mulig å komme inn i, det være seg mur/betong, harde plater av forskjellige slag. Så hva gjør man da? Tecsound FT (Filt) er et laminat som har både en myk filt limt sammen med Tecsound. Dette løser problemet. Denne kan limes med filtsiden med godt kontaktlim (det går med endel) på den bestående flate- mur, hardboard, gips o.a. Så bygges man videre med gipsplate e.a. Denne metoden kan brukes på vegg og i tak. Er det problem med å få dette til å sitte - bruk også Tecsound Rosetter. Så lenge det sitter godt nok til at du kan ”låse” det hele fast med ytterplate (gips) går dette bra.

Acoustic insulation graph for Tecsound 50Installasjon

Underlag: TECSOUND fester seg til alle typer normale byggesubstrater (mur, tre, fiber, gipsplater, metall, DM, plastmaterialer). Underlaget må være jevnt, glatt, ren og tørr. Det må også være fri for elementer som kan skade membranen. Hvis overflaten er gammel, må dens tilstand kontrolleres for å unngå feste av TECSOUND FT.

Montering av duken: før du installerer duken, må kontaktlim påføres både dukens filtsidelydisolering komplekse, og tørkes i henhold til instruksjonene for limet før liming av de to flatene. Presset må utøves på alle punkter for å sikre korrekt feste. Produktet kan installeres ved hjelp av mekansiske fester (Rosetter) Antallet festene er 5 enheter / m2. Festene er laget av plast. (Små rosetter fester på 10 mm skaft med mothake som bankes inn)

Skjøt: Bruk tid til å få så tett kontakt i skjøt som mulig. Er du ikke fornøyd kan du dekke skjøten med aluminimstape. Tecsound S Band 50 må brukes til å tette skjøten. Når duken sitter fast kan du kle med overflatebelegg - gips, panel e.a. Skru disse igjennom Tecsound FT og fast i undelaget.

Fordeler

  • Kraftig akustisk isolasjon, kombinert med myke fleksible elementer (på gips,treverk, mur, tegl)
  • Meget fleksibelt
  • Lett å håndtere og formbart på litt ujevne overflater
  • Motstandsdyktig mot varme og kulde
  • Motstand mot aldring
  • Kan ikke råtne

Påføring

Støydemping i horisontale flater (tak / gulv) og vertikale (vegg) med mye luftbåren støy.

  • Spesielt fin i skillevegger
  • Mot alle former for luftbåren støy i vertikale plan.
  • Spesielt fin i tak.
  • Reduserer trinnlyd i alle typer gulv, når montert under gulvet

Brukes både i nybygg av boliger, oppussingsobjekt, industri, kinoer, teatre, sportshaller, diskoteker, barer, restauranter, hotel, shoppingsentra osv.

Produkt Vekt kg/kvm Tykkelse i mm Leveres i rull
Tecsound FT 55 5,6 12,5 5,50 x 1,20 m