Acoustifence

ACOUSTIFENCE er en variant av Acoustiblok- en 3 mm duk utviklet av NASA.

Acoustiblok logo Den stopper 28-30 dB av den støy som ellers ville gå igjennom. Se graf lenger ned.

Se demo på lydisolering med Acoustifence

 

Der hvor Acoustiblok brukes til kledning i bygg (gulv,vegg og tak) er Acoustifence laget for mere fleksibel bruk, oftest utendørs. Opprinelig ble den laget for oljerigger.

Den leveres i ruller på 182 x 914 cm som er utstyrt med maljer hver 15 cm. Med sin tette molekylstruktur er det tungt- 5 kg/kvm.

AcoustifenceHvordan fungerer ACOUSTIFENCE?

Acoustifence har endel sjeldne egenskap. Den er har en tøff overflatebehandling som står imot alt av vann, UV og kjemiske påvirkninger. Den er brannsikker, røksikker, giftfri.

I tillegg til å være en støy-barriere, som omgjør støy til friksjonsenergi, gjør det løse opphenget at ved meget lave frekvenser (bass-støy, vibrasjon) fanges merkelig nok en god del av dette opp i en liten fysisk vibrasjon i selve duken!

 ACOUSTIFENCE SOUND ABSORPTION REPORT SAA = 0,07 NRC = 0,05
 ACOUSTIFENCE SOUND ABSORPTION REPORT SAA = 0,07 NRC = 0,05

På grafen til venstre kan man se denne kurven som måler NRC (klassifisering av støy fra 0-1 målt i de forskjellige frekvenser, hvor 1 er perfekt absorbsjon) at vi har en uvanlig høy faktor på en god del av de laveste frekvenser som normalt er vanskelig å stoppe.

AcoustifenceHvordan bruke ACOUSTIFENCE?

Acoustifence gir betydelig skjermingseffekt ute. Den kan brukes som støyskjerm mot vei, jernbane, skytebane, skjerming av større maskiner utendørs (generatorer,sjokkfrysercontainere o.a.) midlertidig skjerming rundt graving eller reparasjon og arbeider ute.

Den kan brukes på oljerigger til støyskjerming på utsatte steder. Videre rundt kenneler, inngangsparti for utesteder o.a. Se flere bilder og løsninger her.

Festing

Den kan festes med medfølgende el-strips på wire , rør, eller bestående gjerde . For mer bevegelighet kan man henge opp i S-formete slaktekroker. Ved behov for enda mer fleksibilitet kan man kappe opp Acoustifence i passende breddestrimler, men pass da på at man arbeider med et lite overlapp da sprekker slipper igjennom mye støy. Ved overlapp tapes svært lite. 

ACOUSTIFENCE SOUND TRANSMISSION REPORT
ACOUSTIFENCE SOUND TRANSMISSION REPORT