Acoustiblok - støydemper i særklasse

           
Acoustiblok er et støydempingsprodukt utviklet av NASA. Det består av en halvmyk polyvinyl som er molekylbehandlet med NANO-teknologi til en tettere og tyngre masse som har den egenskapen at den absorberer gjennomgående støy og gjør om støyenergi til friksjonsenergi som vi ikke hører.

Acoustiblok logo

Et såpass tynt belegg som 3 mm absorberer ca 80% av hus-støy som vil ellers ville gå igjennom. SRC ( Sound Reduction Class) 28 dB. Den fyller alle miljøkrav. Produktet er tungt. ( 5 kg/kvm) Acoustiblok kommer i ruller på 137 cm bredde og 914 cm lengde. (12,5 kvm - vekt 68 kilo) Vi kan kappe kortere lengder ved behov.--

Acoustiblok 6mm paller

Hvordan bruker vi Acoustiblok?

TIL HUS:
Acoustiblok kan brukes på vegger, gulv og i tak for å hindre gjennomgående støy i vegger fra naboer, vei, trafikk og maskinerer utenfor. Videre kan den kles i samband med andre materialer på støyskjermer, enten mot vei, eller rundt maskiner, generatorer, kasetter rundt varmepumper, og andre maskiner eller vifter som gir oss støy. Arbeidsplasser og oppholdsrom med støyverdier over normer fastsatt av myndighetene kan enkelt reduseres til akseptable nivå av inntrengende støy gjennom vegger og tak.

Til BILER og BÅTER:
Ved å kle innersiden av motorrom med Acoustiblok kan man oppnå en betydelig grad av stillhet.

NB: Acoustibok gjør om støyenergi til 2 andre former for energi som du ikke hører!
1. Friksjonsenergi inne i molekylmassen. 2 Liten vibrasjonsenergi i overflaten. Det vil si at du må IKKE klemme duken mellom 2 harde flater- da får du en membran-effekt som blir feil. Den ene siden må derfor lene seg mot noe mykt, f.ex Rockwool mellom bjelker, eller ullpapp på et gulv.

 

Acoustiblok kan brukes til å lage tette flater – på gulv,tak, vegg - til kledning rundt maskiner eller som skjerm for annen luft- eller strukturbåren støy, For gjennklang i rom, eller vibrasjon har vi andre løsninger.

UTENDØRS:
Acoustifence er et "gardin" med maljer hver 15 cm til lett oppheng og flytting. Det er på 183 x 914 cm.

Mer informasjon Acoustifence hos Acoustiblok.com

MOTORSTØY:
Lim på vegger/deksler med enten 3M 5200 eller Sikaflex 291 i. NB ikke bruk andre lim.

Mer informasjon om støyisolering av bil

HJEMMEKINO OG MUSIKKROM:

 

Se også andre egnede produkter for musikkrom her

HUS- og BOLIGER:
Her kan man redusere støy gjennom vegg, tak eller gulv. Det er en fordel om man kan legge direkte på bjelkelag med en liten bue innover mellom stendere. Kan man ikke, bruk ullpapp på den ene siden av Acoustiblok.

GULV:
Man kan legge Acoustiblok enten på dragererne med ullpapp, så bæring og parkett/teppe på topp. Alternativt oppå bestående tredekke eller panel, men da med ullpapp både over og under.

VEGG:
På vegg blottlegg stenderverk og fyll med Rockwool imellom hvis det ikke er der. Stifte opp Acoustiblok og få det hele helt tett. Kle så med fastvegg (gips eller trepanel)

SKILLEVEGG:
Du kan sette opp en lettvegg med stendere og fylle med Rockwool og kle med Acoustiblok- så fastvegg ( Gips, trepanel o.a.) Totalt vil du da få en støyreduksjon på ca 50 dB!

Mer informasjon på Acoustiblok.com

TAK:
Kan du ikke bruke gulvet over kan du montere opp i taket under.

Se montering her

Her kan du se litt hvordan man fester omkring i rommet - også tak

Mer informasjon på Acoustiblok.com

Montering av AcoustiblokDa materialet er tungt må man lage seg en hjelp med rep som er oppspent nær taket og legge uttrukket Acoustiblok oppe i denne – nær taket. Enklest er å bruke en gipsheis, den trenger man som regel til oppsett av gips utenpå. Fest Acoustiblok på dragerene. Vær nøye med skjøtene - unngå glipper. Dekk skjøter med Acoustitape.

WallcoverHar du problem med plass eller montasje på vegg? Et alternativ er et 9 mm laminat- WALLCOVER. Dette består av et akustisk skum, 3 mm Acoustiblok dekket med en tett glassfibervev som gir en sølvliknenede virkning og som kan overmales. Wallcover limes direkte på vegg.

ACOUSTICAULK FORSEGLINGSMASSE

ACOUSTICAULK FORSEGLINGSMASSE

Støydempende fugemasse ( 2 mm fra vegg til gulv- videre rundt ledninger, rør o.a. hvor man ikke får dekket tilstrekkelig) Tube 286 gram. Bør brukes i kontaktpunkter mellom elementer i vegg/tak/gulv hvor det er lurt å lage en 2 mm sprekk for å bryte strukturtransport av støy, fyll med Acousticaulk.

ACOUSTIGRIP TAPEACOUSTIGRIP TAPE

Forsegler alle skjøter for å sikre glipp eller sprekker. Andre tapelim har ukorrekt virkning på Acoustiblok, Ruller på 5,08 cm x 54,9 meter ( til ca 2 ruller AB)

 

Her ser du en graf som viser hvor mange desibel som absorberes ved de forskjellige frekvensene.

Acoustikblok graf