Acoustiblok wallcover

Acoustiblok wallcover er en interessant nyhet for støydemping av rom. I motsetning til ”vanlig” Acoustiblok- som vi legger inn i gulv, vegg og tak og så kler inn igjen- vil Wallcover være laget for de som ikke ønsker eller har adgang til å gjøre noen inngrep med bestående. Da limer man på Wallcover paneler.

Hva består så det av?

Jo det er et ferdig laminat av Acoustiblok sammenføyd med et uhyre sterkt og fleksibelt skummateriale brukt i romfart. Den tillater den ”lille vibrasjonen” Acoustiblok må ha for å frigi den endrede støyenergien. Den gjør det lett å lime platen på underlaget, som kan være betong, panel, gipsplate o.l. På den andre siden et mikroperforert supersterkt dekke av sølvfarget tekstil/glassfibervev som tillater overmaling eller tapetsering med lette papir/stofftapet. Eller man kan legge på ny gipsplate.

Tykkelsen er 6,35 mm. Platene leveres i 4 x 8 fot ( 1,219 x 2,438 m= 2, 97 kvm) Platevekt: 15,8 kg. Flammehemmende. Det er rimelig enkelt å tilpasse og kle med. Men det kreves 2- 3 personer til selve oppmonteringen. Lim sparkles på aktuell flate først, 2 personer holder platen på plass mens nummer 3 bruker en gammeldags kjevle til å rulle over det hele for godt feste. 

Fordelene med acoustiblok wallcover

  • Dette er et produkt som kan legges utenpå bestående vegg og tak uten konstruksjonsinngrep.
  • Dette er såpass enkelt å montere at det er en ”gjør-det-selv”-jobb- du behøver ikke håndverkere.
  • Du kan lett bestemme utseende etterpå.
  • Wallcover har usedvanlig gode støyabsorberingsevner- og faktisk særdeles gode i lave frekvenser.

Se graf under fra Riverbank Accoustical Labs (Uavhengig institutt).

Acoustiblok wallcover støydempings frekvenser i diagram