Acoustiblok - støydemper i særklasse

           
Acoustiblok er utviklet av NASA og består av en halvmyk polyvinylduk som er molekylbehandlet med NANO-teknologi til en tett, tung masse som absorberer gjennomgående støy og gjør den om til friksjonsenergi.

Acoustiblok logoAcoustiblok kan brukes på vegger, gulv og i tak for å hindre gjennomgående støy i vegger fra naboer, vei, trafikk og maskiner utenfor. 

Kan kles i samband med andre materialer på støyskjermer mot vei, eller rundt maskiner, generatorer etc.

Ved å kle innersiden av motorrom med Acoustiblok kan man oppnå en betydelig grad av støydemping. Absorberer ca 80% av støy som vil ellers ville gå igjennom. Fyller alle miljøkrav.

SRC (Sound Reduction Class) på 28 dB.

Kommer i ruller på 137 cm x 914 cm - vekt 68 kg (5 kg/kvm). Vi kapper kortere lengder ved behov.

Acoustiblok 6mm paller

 

 

 

 

NB: Acoustibok gjør om støyenergi til friksjonsenergi inne i molekylmassen, i tillegg til en liten vibrasjonsenergi i overflaten. Derfor må man IKKE klemme duken mellom to harde flater, da får man en membran-effekt. Den ene siden må derfor lene seg mot noe mykt, f.ex Rockwool mellom bjelker, eller ullpapp på et gulv.

UTENDØRS
Acoustifence er et støydempende gardin med maljer til oppheng og flytting.

Mer informasjon - Acoustifence

Se også andre egnede produkter for musikkrom her

HUS OG BOLIG
Her kan man redusere støy gjennom vegg, tak eller gulv. Det er en fordel om man kan legge direkte på bjelkelag med en liten bue innover mellom stendere. Kan man ikke, bruk ullpapp på den ene siden av Acoustiblok.

GULV
Man kan legge Acoustiblok enten på dragererne med ullpapp, så bæring og parkett/teppe på topp. Alternativt oppå bestående tredekke eller panel med ullpapp både over og under.

VEGG/SKILLEVEGG
Blottlegg stenderverk og fyll med Rockwool mellom hvis det ikke er der. Stift opp Acoustiblok og få det hele helt tett. Kle så med fastvegg (gips eller trepanel)

Totalt vil du da få en støyreduksjon på ca 50 dB.

TAK
Kan du ikke bruke gulvet over kan du montere opp i taket under.

Se montering her

Mer informasjon på Acoustiblok.com

Montering av AcoustiblokDa materialet er tungt må man lage seg en hjelp med rep som er oppspent nær taket og legge uttrukket Acoustiblok oppe i denne – nær taket. Enklest er å bruke en gipsheis, den trenger man som regel til oppsett av gips utenpå. Fest Acoustiblok på dragerene. Vær nøye med skjøtene - unngå glipper. Dekk skjøter med Acoustitape.

WallcoverEt alternativ er WALLCOVER. 9 mm laminat av akustisk skum med en tett glassfibervev som kan overmales og limes direkte på vegg.

ACOUSTICAULK FORSEGLINGSMASSE

ACOUSTICAULK FORSEGLINGSMASSE

Støydempende fugemasse for vegg, gulv, rundt ledninger, rør og ellers hvor man ikke får dekket tilstrekkelig. Bør brukes i kontaktpunkter mellom elementer hvor det er lurt å lage en 2 mm sprekk for å bryte strukturtransport av støy.

ACOUSTIGRIP TAPEACOUSTIGRIP TAPE

Forsegler alle skjøter for å sikre glipp eller sprekker. Ruller på ca 5 m (til ca 2 ruller Acoustiblok)

 

Acoustikblok graf